[AUDIO] Tensiuni din cauza banilor în şedinţa Consiliului Judeţean Caraş-Severin

Şedinţă tensionată astăzi în Consiliul Judeţean Caraş-Severin. Aproape o oră, aleşii au analizat un referat legat de admiterea, respectiv de respingere a unei plângeri prealabile formulată de 45 de UAT-URI împotriva hotărârii luată luna trecută privind repartizarea sumei corespunzătoare cotei de 6% din impozitul pe venit.

Este vorba de împuternicirea unui avocat care să reprezinte respectivele Primării, însă vicepreşedintele Flavius Nedelcea a demonstrat că nu există un astfel de document. În cele din urmă, plângerea a fost respinsă.


Problema mare este că decizia din ianuarie privind repartizarea banilor nu a fost pusă în aplicare nici acum de către Trezorerie. Practic, banii sunt blocaţi, deşi hotarârea este semnată de preşedintele Silviu Hurduzeu.

În cele din urmă, consilierii judeţeni din Caraş-Severin au votat astăzi bugetul judeţului, după o şedinţă care a durat 3 ore. Este vorba de un buget în valoare de 236 de milioane de lei,  cu 47 de milioane mai mic faţă de cel de anul trecut. Cu toate acestea, preşedintele Silviu Hurduzeu a dat asigurări că au fost cuprinse sumele necesare pentru continuarea lucrărilor de infrastructură finanţate prin PNDL. Hurduzeu a mai precizat că la nivelul Direcţiei de asistenţă socială sunt asigurate cheltuielile de funcţionare doar până la sfârşitul lunii august, dar cu siguranţă va veni o rectificare bugetară, aşa cum s-a întâmplat în urmă cu doi ani.

„Comparativ cu bugetul propriu final al județului pe anul 2019, bugetul din acest an este cu 47,3 milioane lei mai mic. Scăderea de la 283 milioane lei la 236 milioane lei, este cauzată, în principal, de diminuarea sumelor alocate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale, de la 16,8 milioane lei la doar 4 milioane lei, a sumelor defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale, dar și a acelora pentru finanțarea cheltuielilor privind finanțarea drumurilor județene și comunale. Deși bugetul este mai mic ca și anul trecut, am asigurat sumele necesare pentru continuarea tuturor lucrărilor de investitii, este vorba despre banii pentru continuarea lucrărilor prin PNDL I și II. Pentru toate drumurile județene aflate sub aceasta forma de finanțare sunt, în acest moment, încheiate contractele pentru execuția lor”.

De același autor

Related Articles