[UPDATE] 22 de companii din domeniul tehnic au fost prezente astăzi la târgul firmelor din regiune organizat în foaierul Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa.

Mai multe firme cu capital de stat şi privat din Caraş-Severin şi Timiş şi-au prezentat oferta de specializări care le-ar putea pune la dispoziţie absolvenţilor de liceu sau facultate, studenţilor din cei patru ani de studio, dar şi cărăşenilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă. Conform prorectorului Cristian Chioncel, genul acesta de evenimente au menirea de a readuce Reşiţa în poziţia de vector de creştere a economiei din Banatul de Munte:

Tinerii prezenţi, elevi, studenţi sau absolvenţi, deşi bucuroşi de organizarea unui astfel de eveniment, nu s-au arătat însă prea interesaţi de oferta agenţilor economici:

De la unul dintre agenţii economici, prezenţi la târg, am aflat că viitorii angajaţi ar trebui să fie mai bine informaţi asupra funcţiei pe care ar urma să o exercite în postul pentru care optează:

În paralel cu prezentarea ofertelor locurilor de muncă din regiune, universitatea reşiţeană a organizat şi ziua carierei pe marginea mai multor ateliere de lucru cu implicarea directă a unor experţi în resurse umane de la marile societăţi comerciale din judeţ.

***

Cea de-a doua ediţie a târgului firmelor din regiune se va desfăşura în 27 martie la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa. Acest demers are ca scop evidenţierea potenţialilor angajatori şi oportunităţile de carieră prezente în mediul economic din regiune pentru tinerii din Caraş-Severin.

Cristian Chioncel – prorectorul unităţii universitare din municipiul de pe Bârzava pentru Radio Reşiţa:

Cristian Chioncel a mai spus că, evenimentul va avea loc cu ocazia marcării zilei Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa, unitate de învăţământ superior înfiinţată la Reşiţa prin hotărârea de Guvern de la 29 martie 1971.

Paralel cu această manifestare se desfășoară „Zilele carierei”, dedicate studenților universității reșițene, unde, specialiști din domeniul resurselor umane vor împărtăși din experiența lor și îi vor învăța pe cei prezenți cum să devină angajați de succes, în cadrul unor workshopuri desfășurate la sala multimedia „Constantin Gruescu”, după următorul program:
• 11.30 – 12.00: Care sunt cerințele TMK pentru viitorii angajați cu studii superioare? – șef birou resurse umane TMK Reșița, doamna Angyal Gabriela;
• 12.00 – 12.30: Particularități de recrutare a personalului în administrația publică – director departament resurse umane din cadrul Primăriei Reșița, doamna Florentina Drăgan;
• 12.30 – 13.00: Modalități de pregătire și participare la un interviu de angajare – cadru didactic UEMR, ș. l. dr. ing. Cornel Mitulețu.