În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale M.A.I. au continuat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În total, 80 de efective de poliție, jandarmerie, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, poliție locală, precum și reprezentanți ai altor autorități publice locale au efectuat verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, în piețe, în restaurante, pe terase și în trafic. Cu această ocazie, au fost verificate 51 de societăți comerciale, persoane fizice autorizate, obiective și locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Au fost legitimate peste 450 de persoane și au fost verificate 48 de mijloace de transport. Echipele de control au depistat 33 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional conform Legii nr. 55 din 2020. 13 operatori economici a fost sancționat contravențional pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții sau restricții.

De asemenea, au fost aplicate alte 4 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială. În total au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 5.500 de lei.

Aceste acțiuni preventive vor continua pe toată perioada stării de alertă, pentru sănătatea și siguranța cetățenilor, cărora le recomandăm să respecte în continuare măsurile de protecție sanitară și distanțare fizică, în scopul prevenirii infectării și răspândirii Sars-CoV 2. Sănătatea și viața sunt cele mai importante!

Vă rugăm să vă protejați pe dumneavoastră și pe cei din jur! Suntem și rămânem la datorie pentru siguranța dumneavoastră!