[FOTO] Stejarii Centenarului au fost plantaţi la Reşiţa

752

UPDATE:

Stejarii centenarului au fost plantaţi miercuri, 28 noiembrie la Reşiţa.

O acţiune comună a Administraţiei Parcului Naţional Semenic-Cheile Caraşului cu Şcoala gimnazială nr. 8 din Reşiţa a marcat în ajunul centenarului Marii Uniri un eveniment al cărui ecou va dăinui peste veacuri, a declarat pentru Radio Reşiţa Nicolae Ifca – directorul ariei protejate cărăşene:

Ce a însemnat acest eveniment pentru elevii participanţi la acţiune, dar şi pentru viitorul lor, am aflat de la unii dintre ei:

O acţiune similară se va consuma joi, 29 noiembrie de la ora 12.00 la Liceul Bilingv româno-croat din Caraşova.

***

O acţiune comună a Administraţiei Parcului Naţional Semenic – Cheile Caraşului cu două unităţi de învăţământ din Caraş-Severin se va consuma miercuri, 28 şi joi, 29 noiembrie de la ora 12.00 la Reşiţa şi Caraşova. Conform lui Nicolae Ifca – director al ariei protejate cărăşene, este vorba de evenimente care vor avea loc la Şcoala Gimnazială Nr. 8 din Reşiţa şi Liceul Bilingv Româno-Croat din comuna Caraşova, care constau în plantări de arbori pe raza instituţiilor de învăţământ. Acţiunile sunt dedicate centenarului marii uniri şi constau în sădirea de puieţi de stejar, a mai precizat pentru Radio Reşiţa Nicolae Ifca.

Potrivit acestuia sunt vizate cele două UAT-uri pentru că se suprapun ariei protejate cărăşene. (Hardy Cvoica)