Au mai rămas doar câteva ore până la demararea lucrărilor de renovare a secţiei de cardiologie de la Staţionarul II din Reşiţa.

Prin intermediul campaniei umanitare „Adoptă un salon” s-au strâns toate materialele de construcţii necesare dar şi bani. Oamenii cu suflet mare au contribuit cu ce au putut şi nu au rămas indiferenţi. Şi managerul spitalului, Waldemar Murgu susţine această iniţiativă şi se bucură că oamenii au înţeles în sfârşit cât de important este să dea o mână de ajutor.

Oamenii cu suflet mare, Ionuţ Popovici şi Adrian Stoicu au donat toate materialele de construcţii necesare pentru reabilitarea secţiei de Cardiologie de la Staţionarul II.

Sunt foarte bucuros de faptul că avem oameni în municipiul Reșița, dar și în județul nostru, care au inițiativă și se dedică semenilor lor. Un astfel de exemplu este doamna Lili Gherle, care a propus o nouă campanie, legată, așa cum ne-a obișnuit, tot de sistemul de sănătate. Numele campaniei este, de această dată, „Adoptă un salon”, la care m-am alăturat cu mare drag.

Prin urmare, proiectul nostru prinde contur. Am adus, așa cum am promis, o bună parte din materialele necesare pentru reabilitarea Secției de Cardiologie din Staționarul II al Spitalului Județean de Urgență Reșița. Și nu ne oprim aici, pentru că, de mâine, 11 iulie, trecem la treabă. Vă așteptăm în număr cât mai mare să vă alăturați acestei inițiative”, a scris vicepreşedintele Ionuţ Popovici pe pagina sa de Facebook.

Sunt foarte bucuros că oamenii se implică, au mai facut-o să ştiţi pentru că am renovat cu ajutorul comunităţii mai multe secţii din cadrul Spitalului Judeţean Reşiţa. Ca manager, ştiţi bine că asta mi-am dorit de la începutul mandatului meu, să reuşesc să mobilizez oamenii să se implice, să facă ceva pentru ei, pentru părinţii şi fraţii lor şi iată că această idee prinde contur. Suntem parte din acest proiect şi cu siguranţă nu ne vom opri aici, le mulţumesc celor care au luat această iniţiativă şi au contribuit la realizarea acestui proiect şi vă aştept mâine într-un număr cât mai mare la Staţionarul II„, a precizat managerul Waldemar Murgu.

Luni dimineață vom trage linie și vom spune la unison „am reușit ceva aproape imposibil”! Acel am reușit marcat cu solidaritate, empatie, generozitate comună, deoarece totul este pentru noi, frații, tații, mamele, bunicile etc. Cam 90% din ce ne-am propus am realizat, mai avem un debit de 1900 ron pentru a reuși achiziționarea Linoleum antibacterian în toată secția, bani care înseamnă tv, la acest preț avantajos am fost ajutați de firma INDFLOOR GRUP SRL Maramureș reprezentată de domnul Ionut Brad și Silviu Gulei din Severin. În total 7900 lei plus tot ceea ce trebuie pe lângă, adezive, profile etc. preț care trebuia să meargă la 13.425 lei ( să nu uităm saloanele sunt de 34 M2 plus ceea ce trebuie în plus la montaj). Care probabil îi vom aduna din puținul celor darnici, dacă nu probabil vom face chetă tot între noi cei care am tras greul. Am pierdut din vedere că cele 4 zile în care vor munci voluntarii trebuie să le oferim minimul necesar, o apă, un suc, o cafea, un sandwich. Să nu uităm că vor munci de dimineața până seara în folosul nostru al tuturor. Dacă cineva dintre cei care pot, vor pune umărul la acțiune noi nu putem decât să le mulțumim. Sunt convinsă că în orașul Reșița mai sunt oameni care pot și vor să facă ceva real pentru comunitate. Mulțumim profesorului UEMR domnul Adrian Tanase și domnului Ionut Mihai Popovici care s-au implicat în adunarea sumei rămase debit! Vă așteptăm mâine la Staționar II pentru a arăta că acțiunea civică este un pas către normalitate„, a precizat iniţiatorul campaniei, voluntarul Lili Gherle.

Radio România Reşiţa este partener media al campaniei umanitare şi vă va prezenta zilnic etapele prin care se vor transforma complet cele 3 saloane de cardiologie. Schimbarea chiar începe cu NOI!

Vino la Staţionarul II, în spatele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate de la ora 8.30 ca să arătăm că se poate!