Peste 250 de ciclişti amatori, experimentaţi sau pur şi simplu pasionaţi de acest sport pe două roţi din toate colţurile ţării dar şi din străinătate au participat astăzi pe platoul de la Sasca Română la cea de a cincea ediţie a Cheile Nerei Mountainbike Race 2019.

Ideea acestei competiţii a pornit de la dorinta organizatorilor de a promova turismul din această zonă dar şi de a ajuta Spitalul Louis Ţurcanu din Timişoara, cel mai important spital de copii din vestul ţării care deserveşte patru judeţe. Banii strânşi în urma înscrierilor vor fi folosiţi pentru renovarea a 4 saloane din cadrul sectiei de Terapie Intensivă şi Primiri Urgenţe.
Costul este de 22.000 RON pentru fiecare salon conform organizatorului Tania Kostyal.

Participanţii s-au bucurat şi în acest an de o super atmosferă. Nici copii nu s-au lăsat mai prejos şi ei au pedalat pentru această cauză. Dintre adulţi, cei mai mulţi s-au înscris la Traseu Race de 36 de km.

Competiţia a fost un succes şi în acest an iar vremea a ţinut cu cei care iubesc sportul pe două roţi. Cei mai buni ciclişti au primit premii în bani, vouchere cadou dar şi ropote de aplauze la final. Ziua s-a încheiat cu un concert în aer liber iar mâine, 9 Iunie cei care iubesc sportul sunt aşteptaţi să participe şi la tura de alergare montană.

Sunt puţine locurile pe care dacă le vezi o dată, îţi imprimă dorinţa de a le vedea din nou. Un exemplu sunt însă cele mai lungi şi mai spectaculoase chei din România – Cheile Nerei.