Spitalul Orăşenesc din Oraviţa devine unitate suport COVID-19, aici urmând să fie internate cazurile uşoare şi medii

Prin ordinul ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, Spitalul Orăşenesc din Oraviţa devine spital suport COVID 19!

Ordinul nr. 2.007 din 18 noiembrie 2020 pentru modificarea și completarea ordinului ministrului nr. 555/2020 privind aprobarea Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de coronavirus COVID-19, a listei spitalelor care asigură asistența medicală pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în faza I și în faza a II-a și a listei cu spitalele de suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-CoV-2, a fost suplimentată lista spitalelor care se transformă în unități sanitare pentru pacienții infectați cu noul virus, a fost deja publicat în Monitorul Oficial.

Aici, vor putea fi internate şi tratate cazurile uşoare şi medii cu SARS CoV-2, mai exact unitatea medicală din Oraviţa va asigura 140 de paturi şi 5 locuri la terapie intensivă, ne-a transmis purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros.

Pacienţii pozitivi vor putea fi preluaţi doar după ce vin și autorizațile de la DSP. Se refac circuitele şi se va îmbunătăţii stocul de echipemente medicale şi de protecţie, ne-a declarat managerul spitalului Felician Fara.

Sigur că pentru noi este o veste care ne mobilizează ca să punem la punct unele lucruri pe care le-am discutat cu toți factorii responsabili și urmează ca în câteva zile să amenajăm spațiile și circuitele respective ca să putem primi pacienții suspecți de COVID și pacienții cu forme ușoare și medii de Covid. Formele grave de SARS CoV-2 vor fi redirecționate către Spitalul Județean Reșița dar și către Spitalul Municipal din Caransebeș care este spital SUPORT COVID și cu care noi vom colabora în cazul în care suprasolicitarea celor 2 spitale depășește capacitatea.

Suntem în stadiu de organizare, va fi mai greu pentru că vom fi echipați în acele combinezoane extrem de necesare, facem solicitări către toți factorii responsabili ca să fim bine aprovizionați pentru că trebuie să avem un personal medical bine protejat”, ne-a declarat managerul Felician Fara.

De același autor

Related Articles