Spitalul Municipal Timișoara și Universitatea de Medicină și Farmacie Timișoara sprijină Spitalul de Boli Infecțioase ”Dr. Victor Babeș” pentru efectuarea testelor COVID- 19.

Având în vedere evoluția situației epidemiologice internaționale determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara și Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” Timișoara vor sprijini Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Dr. Victor Babeș” Timișoara pentru efectuarea testelor COVID- 19.

Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” Timișoara a oferit prin comodat două echipamente Real Time PCR care au fost instalate in cadrul Compartimentului de genetica medicala al Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara. Echipamentele sunt functionale, la această oră, ne-o confirmă managerul Spitalului Municipal Timişoara, Olimpia Oprea.

Personalul medical, medici de specialitate genetică medicală si biologi, este asigurat de către Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” Timișoara si Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara. Se pot efectua 100 teste/zi, respectiv 2.000 teste/luna pentru COVID-19, cu cele doua aparate.

De același autor

Related Articles