Spitalul Judeţean de Urgenţă din Timişoara are începând de astăzi, cel mai tânăr manager de spital din ţară. Raul Pătraşcu, în vârstă de 30 de ani a fost numit în această funcţie de ministrul sănătăţii, Victor Costache pe o perioadă de 6 luni.

Tânărul manager este absolvent al Universităţii Yale cu diplomă de licenţă în chimie şi al Universităţii de Vest din Timişoara, cu diplomă de master în fizică. Ce obiective are pentru prima zi la birou aflăm în exclusivitate chiar de la el. Raul Pătraşcu:

„În prima zi, doresc să mă familiarizez cu situaţia din spital, o ştiu per ansamblu, dar vreau să ma uit în detaliu peste toate problemele existente, peste proiectele curente, peste activitatea secţiilor, să mă consult apoi cu domnii profesori, şefi de secţie ca să văd cum îi pot ajuta, cât mai eficient ca să-şi pună în valoare experienţa acumulată în aceşti ani. Noi avem o resursă umană excepţională în cadrul acestui spital şi vreau ca acest spital să recupereze decalajul faţă de alte centre universitare precum Cluj şi Iaşi, să le întreacă. Eu chiar vreau să le fac viaţa medicilor cât mai uşoară tocmai pentru a putea oferi îngrijiri medicale bolnavilor, la cel mai înalt nivel. A fost o onoare să fiu numit în această funcţie şi după cele 6 luni dacă lucrurile decurg bine şi toată lumea este mulţumită, o să particip şi la concurs”, ne-a declarat astăzi, tânărul manager Raul Pătraşcu.

Raul Pătraşcu a fost consilier de stat în domeniul politicilor de sănătate şi până în prezent a făcut parte din echipa de cercetare a noului Centrul de Medicină Genomică de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara. Acesta a fost preocupat de cercetarea medicală privind cancerul, colaborând cu specialişti importanţi din centre de cercetare şi spitale precum Johns Hopkins şi Yale-New Haven Hospital. După absolvire, a fost consultant pentru fondul de investiţii al firmei de consultanţă McKinsey & Company. De asemenea, a oferit servicii de consultanţă celor de la The Journal of Young Investigatorş Laboratorium şi Asociaţiei Salvaţi Copiii.

Fostul manager, medicul ginecolog, Marius Craina se va întoarce la Maternitatea Bega, începând de mâine.