Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa are un nou director de îngrijiri medicale. Cu o experienţă de 27 de ani de activitate în cadrul unităţii medicale, Dana Tulbure fost asistent şef în cadrul secţiei de ORL a fost numită pe această funcţie de conducere pentru următoarele 6 luni.

Noul director de îngrijiri medicale ştie ce trebuie să facă şi are un plan bine stabilit. A impus deja şi o nouă planificare în turele asistentelor şi infirmierelor astfel că niciun pacient infectat cu noul coronavirus nu va mai fi lăsat nesupravegheat din lipsă de personal, a dat asigurări Dana Tulbure.

Această funcţie pentru mine este o provocare în contextul pandemiei de SARS CoV-2, în condiţiile în care nimeni, dar absolut nimeni nu-şi mai doreşte să-şi asume lucruri în această perioadă foarte grea. Eu nu am nicio problemă şi îmi asum lucrurile pe care le fac şi credeţi-mă, le fac bine. La capitolul obiective pe termen scurt, pentru cele 6 luni în care voi ocupa această funcţie mă preocupă în primul rând siguranţa pacientului care este obiectivul zero, calitatea actului medical, pregătirea profesională a cadrelor medicale şi nu în ultimul rând atitudinea cadrelor medicale faţă de pacienţi, lucru care s-a cam uitat din păcate şi am avut grijă să le reamintesc acest aspect încă din primele două zile după ce am fost numită pe acest post.

Am elaborat şi o reglementare în acest sens şi anume atitudinea cadrelor medicale şi auxiliare faţă de pacient, este aplicabilă întregului sistem. În acelaşi timp am pornit şi testarea personalului, pe toate cele 3 staţionare şi pe unităţile cu risc am cerut expres, planificarea pe ore a cadrelor medicale care îngrijesc pacienţii COVID, lucru care mi se pare extrem de important pentru ca pacienţii să nu fie lăsaţi niciun minut singuri, să fie mereu supravegheaţi”, ne-a declarat Dana Tulbure.

Noul director de îngrijiri medicale are o experienţă vastă în domeniul medical, Dana Tulbure fiind asistent şef în cadrul secţiei de ORL din 2014. În plus, timp de 25 de ani Dana Tulbure a fost şi profesor în învăţământul postliceal din municipiul Reşiţa.

Vă reamintim că în trecut, Dana Tulbure a reuşit să obţină din străinătate sub formă de donaţii echipamente medicale, şi alte obiecte sanitare necesare pentru buna funcţionare a secţiei ORL.