Spitalele din Caraş-Severin au medicamente…dar nu suficiente!

Spitalele din Caraş-Severin au medicamente, o confirmă şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Există însă o problemă, o farmacie de spital de stat nu-şi permite să aibă în unitate toate denumirile comerciale de medicamente pe care le prescriu medicii. În aceste condiţii pacienţii sunt nevoiţi să-şi cumpere în continuare medicamente din propriul buzunar susţine directorul de relaţii contractuale din cadrul CJAS Mirela Zeman.

Spitalele însă sunt obligate să asigure medicaţia necesară pacienţilor, iar în situaţia în care pacienţii cumpără medicamente în perioada în care sunt internaţi, pot să primească de la casierie contravaloarea acestora. Spitalele din Reşiţa şi Caransebeş respectă această regulă.

„Dacă spitalul nu dispune de anumite medicamente din motive de aprovizionare, pacientul poate să-şi cumpere medicamentele iar cu factura şi cu chitanţa, face o cerere şi merge la casieria spitalului pentru a-şi încasa contravaloarea după ce aprobă directorul financiar verificând dacă pacientul a fost internaţ, chitanţa a fost eliberată pe perioada internării, iar materialele şi medicamentele i-au fost solicitate ca şi ajutor pentru a fi tratat. Există aceste prevederi în normele la contractul- cadru”, a declarat şi ministrul Sorina Pintea.

Cele mai citite

Related Articles