În cursul săptămânii trecute, prefectul Liliana Oneț a invitat conducerea Direcției de Sănătate Publică și managerii spitalelor care au întocmit Planul Alb pe județul Timiș, la Instituția Prefectului, la o întâlnire de lucru în cadrul căreia a dispus ca în termen de 10 zile să se reia activitatea tuturor spitalelor și pentru cazurile clinice non- COVID, după îndeplinirea unor condiții stricte.

Este vorba de existența unor circuite complet separate pentru bolnavii de coronavius și/respectiv pentru cei non-COVID. În acest sens, fiecare unitate sanitară trebuia să întocmească un Plan de măsuri care să cuprindă inclusiv reorganizarea circuitelor, plan care trebuie supus avizării DSP Timiș.

Astăzi, la Instituția Prefectului, a avut loc o nouă întâlnire în cadrul căreia DSP Timiș a anunțat spitalele care au solicitat aviz pentru Planul de măsuri și își reiau activitatea și pentru pacienții non-COVID. A fost prezentat faptul că toate spitalele, mai puțin Spitalul Clinic Municipal au depus Planurile de măsuri, care au fost avizate de Direcția de Sănătate Publică. Spitalul Clinic Municipal va depune Planul de măsuri în cursul zilei de mâine. Trebuie precizat că Spitalul CFR mai are nevoie și de avizul Ministerului Transporturilor pentru a putea fi redeschis și pentru pacienți non- COVID.

Totodată, s-a prezentat faptul că Spitalul Clinic Militar de Urgență Dr. Victor Popescu din Timișoara are documentația depusă la ministerul de resort pentru avizarea organigramei și a structurii de paturi pentru Secția Externă de Infecțioase de pe Stadionul CFR.

De asemenea s-a discutat despre capacitatea de testare și modalitatea în care se face triajul la internarea în spitale, context în care prefectul Liliana Oneț a solicitat managerilor spitalelor să fie îmbunătățită comunicarea cu pacienții.

 “Trebuie să începem să revenim la normal, să preluăm urgențele și să internăm pacienții non- COVID”, a afirmat prefectul județului Timiș care a cerut conducerii Direcției de Sănătate Publică să organizeze întâlniri periodice cu managerii spitalelor pentru a se rezolva problemele care pot apărea la reluarea activității unităților spitalicești și pentru pacienții non-COVID.

Sursa foto: Prefectura Timis