Situaţie îngrijorătoare la Spitalul Municipal din Caransebeş. Unitatea medicală nu mai are locuri libere pentru persoanele infectate cu SARS CoV-2 şi caută soluţii pentru a extinde numărul de paturi. Şi secţia de Terapie Intensivă este plină iar astăzi, alte 4 persoane au decedat din cauza noului coronavirus, decese care se vor regăsi în următoarea raportare a Direcţiei de Sănătate Publică.

Şi cadrele medicale sunt extenuate dar o soluţie ar putea veni de la Spitalul Orăşenesc din Oţelu-Roşu. Detalii ne oferă managerul Spitalului Municipal din Caransebeş, Valentina David.

Situația la noi este foarte gravă, cu locurile stăm foarte prost la această oră în sensul că avem 127 de locuri alocate pentru COVID-19 și sunt ocupate 126… 84 sunt pacienți confirmați și 42 sunt suspecți. Din păcate astăzi, la spital am avut și 4 decese din cauza SARS CoV-2 și ATI este plină, cele 7 locuri sunt ocupate, noi încă mai avem posibilitatea de extindere dar sperăm să nu mai crească numărul de cazuri dar nu avem de ales pentru că vin tot mai mulți pacienți, așa s-a întâmplat și în ultimele 2 săptămâni, sunt foarte multe cazuri și cum reușim să rezolvăm, nu știu, probabil o să transeferăm pacienți și la Spitalul din Oțelu-Roșu, problema e că nu avem nici personal suficient, avem pe specialități dar din păcate nu orice specialitate poate să trateze COVID.

Din păcate, medicii sunt deja obosiție, este greu iar eu nu pot să transform tot spitalul în COVID pentru că nu am personal suficient. Am sacrificat deja secția de Cardiologie, secția de Neurologie, o parte din această secție este COVID, o să extindem și partea de interne cu niște saloane în plus, urmează și secția de Ginecologie, deja este sacrificată o parte din ea deci ne-am extins foarte mult.

Ne ajută foarte mult și colaborarea pe care o avem în această situație și cu Spitalul Orășenesc din Oțelu-Roșu, acolo trimitem pacienți cu alte patologii care se pot trata și probabil dacă se va menține acest număr ridicat de cazuri COVID, probabil că va fi necesar ca acest spital să ne ajute, să primească și pacienții suspecți sau pozitivi, acum vedem evoluția acestui val, dar dacă sunt la fel de multe cazuri, noi nu o să mai putem face față”, ne-a declarat managerul Valentina David.