Carantina a fost prelungită pentru alte 14 zile în localităţile timişene Dumbrăviţa, Moşnita Nouă, Giroc, Ghiroda şi Dudeştii Noi, deoarece rata de infectare cu coronavirus a crescut. În schimb, începând de joi, 19 noiembrie se ridică măsura pentru comunele Pesac, Fibiş şi Becicherecu Mic.

În urma analizei, Direcția de Sănătate Publică a transmis Institutului Național de Sănătate Publică propunerea de prelungire a carantinării unităților administrativ teritoriale Moșnița Nouă (cu satele aparținătoare Rudicica, Urseni, Albina și Moșnița Veche), Giroc (cu satul aparținător Chișoda), Ghiroda ( fără satul Giarmata Vii), Dudeștii Noi și Dumbrăvița, unde rata de infectare / 1000 de locuitori nu a scăzut în timpul carantinei. Pentru celelalte trei localități – Pesac, Fibiș și Becicherecu Mic – nu s-a primit aviz favorabil pentru prelungirea carantinării.

Prefectul Liliana Oneţ a declarat că Timişoara şi Lugojul nu intră în carantină, deocamdată. Institutul Naţional de Sănătate Publică a respins solicitarea Direcţiei de Sănătate Publică Timiş.

Totodată, prefectul Liliana Oneț a punctat faptul că sâmbătă, orașele Ciacova și Sânnicolau Mare își încheie perioada de carantinare. Iar dacă la Ciacova se observă un trend descrescător vizibil, la Sânnicolau Mare acesta nu este descrescător, iar DSP analizează dacă se impune prelungirea măsurii de carantinare.

Prefectul județului Timiș a cerut primarilor să țină în permanență legătura cu cetățenii, mesajul fiind, recomandarea evitării oricăror întâlniri, fără a respecta normele de protecție, chiar dacă este vorba de rude apropiate. În acest moment este o răspândire comunitară a coronavirusului și toată lumea trebuie să fie conștientă de importanța măsurilor de protecție. De asemenea, conform Direcției de Sănătate Publică Timiș, la ora actuală trendul pe județ este într-o ușoară creștere, pe o analiză pentru ultimele 14 zile. La ora actuală avem o stagnare la nivelul cazurilor și în condițiile în care se respectă măsurile, se așteaptă ca la sfârșitul acestei luni să se treacă pe un trend descrescător.