Şi Spitalul Municipal din Caransebeş are corturi pentru trierea suspecţilor de COVID-19!

Două corturi, având în total 8 locuri, au fost montate ieri şi în curtea Spitalului Municipal Caransebeş. Acestea vor fi folosite pentru triajul epidemiologic al celor suspectaţi de infectarea cu coronavirus.

Unul dintre corturi va fi folosit pentru primele verificări, în timp ce al doilea va fi utilizat pentru găzduirea pacienţilor până la mutarea lor în secţia de boli infecţioase a spitalului caransebeşean sau până vor fi transportaţi la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara.

Este important de precizat că în aceste corturi nu vor fi trataţi cei suspecţi cu coronavirus, astfel că oamenii care ajung la spital cu alte afecţiuni nu trebuie să intre în panică pentru că nu vor avea contact cu cei suspecţi, ci cei care suferă de boli cronice sau alte afecţiuni, vor fi trataţi în mod tradiţional în UPU, a precizat purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros.

Cele două corturi destinate trierii epidemiologice a suspecților cu coronavirus au fost montate ieri şi la Spitalul din Reșița

Astfel, pacienţii suspecţi de coronavirus cu simptome specifice, vor fi investigaţi în acel cort pentru a nu compromite pacienţii grav bolnavi care ajung cu alte afecţiuni la Urgenţe. În acest mod şi cadrele medicale vor fi protejate şi astfel nu vor exista probleme, ne-a declarat astăzi, purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros.

În plus, cadrele medicale de la Spitalul Judeţean din Reşiţa au solicitat şi achiziţionarea a 3 containere speciale, care să fie montate tot în curtea spitalului, mai exact în faţa rampei de la UPU. Oamenii trebuie să aibă încredere deoarece personalul medical este pregătit, a fost special instruit să facă faţă unor astfel de situaţii, ne-au confirmat reprezentanţii spitalului.

De același autor

Related Articles