Seminar pentru beneficiarii proiectelor din cadrul Programului de cooperare transfrontalieră România-Ungaria

În cadrul Programului de cooperare transfrontalieră Interreg V-A România-Ungaria sunt organizate seminarii dedicate beneficiarilor proiectelor aprobate în cadrul celui de-al treilea Apel deschis. Unul dintre aceste seminarii se va ţine la Arad, pe data de 30 iulie, cu sprijinul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, instituţie având rolul de Autoritate de management în implementarea proiectelor din Programul de cooperare ce beneficiază de finanţare europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Scopul seminarului este de a oferi sprijin în implementarea proiectelor, în cadrul acestuia urmând să fie prezentate într-un mod interactiv regulile de implementare, obligaţiile beneficiarilor privind comunicarea şi diseminarea, recomandări privind utilizarea sistemului eMS, sfaturi practice legate de raportarea şi validarea cheltuielilor, precum şi exemple de greşeli frecvente în vederea prevenirii neregulilor şi fraudelor.

Programul Interreg V-A România-Ungaria este destinat finanţării unor proiecte comune româno-ungare, care abordează nevoile identificate ce necesită o abordare comună şi soluţii inovative, contribuind astfel la dezvoltarea sustenabilă a zonei eligibile. Programul dispune de un buget total de aproximativ 232 milioane de euro, din care 189 milioane de euro reprezintă finanţarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională. Zona eligibilă a programului cuprinde judeţele Arad, Bihor, Satu Mare şi Timiş şi, respectiv, judeţele Békéş Csongrád, Hajdú-Bihar şi Szabolcs-Szatmár-Bereg. Pentru pregătirea viitorului program de cooperare transfrontalieră Interreg România – Ungaria 2021-2027, MDRAP, în calitate de Autoritate de management, a demarat deja consultările la nivel naţional pentru a se contura o poziţie unitară privind domeniile de interes strategic care vor fi abordate pentru următoarea perioadă de programare.

De același autor

Related Articles