Ședință maraton la Consiliul Local Reșița

Ultima ședință a Consiliului Local Reșița a fost un adevărat maraton, cu nu mai puțin de 90 de proiecte aflate pe ordinea de zi. Cu toate acestea, întrunirea nu a durat mai mult de o oră, proiectele fiind aprobate aproape în unanimitate. Singurul care s-a împotrivit a fost consilierul PSD, Gabriel Dinu. Acesta nu a fost de acord cu supraimpozitarea clădirilor dărăpănate din oraș.

„A devenit un obicei anual al administrației locale liberale, acela de a majora impozitele pentru anumite categorii de reșițeni, invocând activitatea unei comisii care, chipurile, evaluează starea clădirilor din oraș. Această măsură nu a adus rezultate în anii anteriori, înscriindu-se în retorica liberală de a impozita și taxa suplimentar, dintr-o fugă nebună de a aduce bani la bugetul local. Un buget și așa împovărat de multele credite contractate de municipalitate pentru proiecte fanteziste. Evident că am votat împotrivă”, a declarat Dinu.

Ceilalți 15 consilieri prezenți în ședință, mare parte în sistem online, au decis supraimpozitarea cu valori cuprinse între 300 și 500% pentru 59 de clădiri din oraș, cu o stare tehnică nesatisfăcătoare. Una dintre ele este hotelul Semenic, după cum spune primarul Ioan Popa.

„Eu personal i-am trimis lui Gruia Stoica vreo doi-trei investitori rugându-l să facă ceva, să-i dea drumul hotelului sau să-l modernizeze. N-am avut succes până acum. A încercat să-l scoată din faliment, vânzând acțiuni către tatăl lui, însă noi am contestat această tentativă în instanță. Suntem în instanță cu ei, am contestat ieșirea din faliment. Sper ca omul ăsta să facă ceva, nu înțeleg de ce a abandonat acest obiectiv”.

În aceeași ședință, consilierii locali din Reșița au votat hotărârea privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2024.

Cele mai citite

Related Articles