Liber la carnea de miel. Se deschid pieţele şi punctele de sacrificare

Primăria Lugoj se pregăteşte să deschidă piaţa de miei, care va fi amenajată în aceeaşi zonă ca şi în anii anteriori, lângă Bazarul oraşului.

Conform legii, şi în acest an, mieii pentru masa de Paşte vor putea fi sacrificati în pieţele agroalimentare din ţară, doar în centre autorizate temporar. Acest lucru este posibil însă numai în perioada de dinaintea sărbătorilor pascale, când Autoritatea Sanitar Veterinară primeşte derogare de la regulamentele europene care prevăd că sacrificarea mieilor se poate face doar în abatoare.

Deşi încă nu se ştie numărul exact de centre temporare de sacrificare a mieilor de pe raza judeţului Timiş, Lugojul are deja stabilite datele când cetăţenii vor putea cumpăra miei direct de la crescători, cel puţin pentru Paştele Catolic sărbătorit anul acesta în 27 martie.

Conform autorităţilor, piaţa de miei va fi deschisă sâmbătă, 19 martie şi în data de 26 martie. Punctul de sacrificare amplasat în spatele Pieţei Timişul va fi funcţional numai dacă sunt asigurate toate condiţiile de igienă. Pe toată perioada premergătoare sărbătorilor pascale, inspectorii sanitar-veterinari vor efectua controale pentru a verifica modul de comercializare a produselor tradiţionale de Paşte. (Ion Moldovan)

Cele mai citite

Related Articles