[AUDIO] Se caută vinovaţii pentru moartea lui Petrică Mîţu Stoian

Decesul interpretului de muzică populară Petrică Mîţu Stoian, survenit la sfârşitul săptămânii trecute în secţia ATI a Spitalului Judeţean din Reşiţa, ridică semne de întrebare.

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița, a fost înregistrat un dosar având ca obiect infracțiunea de ucidere din culpă. În cauză se efectuează cercetări privind stabilirea împrejurărilor în care a decedat persoana respectivă, confirmă şi purtătorul de cuvânt al Poliţiei, Alina Boeru

„Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin au fost informați de către reprezentanți ai Spitalului Județean de Urgență Reșița despre decesul unui bărbat de 61 de ani, internat la unitatea medicală. În urma informării, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă și continuă cercetările sub supravegherea Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița. În cauză, s-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzelor decesului”.

Petrică Mîţu Stoian urma un tratament post-covid la o clinică privată din judeţul Caraş-Severin, iar pentru că s-a simţit foarte rău, a fost transportat de urgenţă la spital. Se pare că la mijloc a fost un dozaj greşit al anticoagulantelor pe care acesta le lua pentru o tulburare de ritm a inimii, dar acest lucru va fi evidenţiat de necropsie.

Directorul medical al Spitalului Județean, Cosmin Librimir a declarat pentru Radio Reșița că în Secția ATI mai este un pacient, în vârstă de 46 de ani, adus în stare gravă de la aceeași clinică privată.

Anchetatorii atrag atenţia că orice persoană cercetată în această fază a procesului penal beneficiază de prezumția de nevinovăție până la pronunțarea unei hotărâri de condamnare definitive, în condițiile legii.

Familia artistului a fost prezentă astăzi la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Medicii au finalizat autopsia însă aparținătorii mai au de așteptat până se va stabili cauza exactă a decesului. Sora artistului, Maria Tarchila dorește să se facă dreptate în acest caz.

Am discutat cu medicul care i-a făcut autopsia, rezultatele nu le-am primit pentru că ei trimit toate analizele la București și a rămas să ne dea răspunsul după ce primesc analizele prin intermediul procurolului care se ocupă de caz, s-au sesizat din oficiu deci nu noi am făcut reclamațiiși nici plângere, s-au sesizat procurorii și atunci așteptăm să ne trimită toate analizele pe parcurs, care cum ies mai repede, unele pot dura și 3 luni, nu ne-au spus nimic concret doar că s-a terminat autopsia.

Ca fiecare și el avea tensiune, o problemă cardiacă dar de la clinica aceasta s-a întâmplat totul. El a venit cu mașina de la Craiova, s-a dus acolo și de acolo a venit cu salvarea și asta s-a întâmplat. Eu cred că la clinică s-a întâmplat ceva ce nu a fost în regulă. Dorim să se facă dreptate pentru că suntem distruși de durere cine s-a așteptat la așa ceva, în câteva ore să nu mai fie”, ne-a transmis sora artistului, Maria Tarchila.

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles