Recent, la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa, a fost lansat oficial un proiect european ce prevede înfiinţarea unei şcoli postliceale în cadrul instituţiei de învăţământ superior. Această iniţiativă pe care UEMR a luat-o este parte a unei ample activităţi incluse în proiectul european intitulat: „Împreună universităţi şi angajatori – Un sistem integrat de programe educaţionale inovative”.

„Este vorba despre un program inovativ ce pune accent, prin crearea acestei şcoli postliceale, a calificării în meseria de operator de maşini cu comandă numerică. În momentul în care s-a analizat care este cererea cea mai mare pe piaţa muncii în Reşiţa şi în regiunea Banatului de munte, angajatorii din domeniul tehnic care au fost contactaţi au semnalat necesitatea unei astfel de specializări”, a afirmat pentru Radio Reşiţa, prorectorul Universităţii „Eftimie Murgu”, Cristian Chioncel.

În această primă fază a proiectului sunt în pregătire documentele pentru viitorul program ce va fi funcţional din anul de învăţământ 2020-2021, ce vizează acreditarea meseriei de operator de maşini cu comandă numerică, urmând ca ea să se regăsească în oferta UEM sub forma unei şcoli postliceale. Durata studiilor gratuite este de un an, acest proiect oferind posibilitatea de a le urma şi absolvenţilor care nu au luat examenului de bacalaureat.

„Avem convingerea că absolvenţii unei astfel de forme de pregătire, cu accent pe calificarea menţionată, nu vor avea niciun fel de probleme în a se integra pe piaţa muncii din regiune. Aceştia îşi vor găsi un loc de muncă pentru care au fost pregătiţi şi unul care le va oferi şi satisfacţii financiare”, a mai spus Cristian Chioncel.