Scandal între ciobanii din estul județului

245

Crescătorii de oi din zona Lugoj – Făget – Buziaș se ceartă între ei. Conflictul a luatamploare și a fost nevoie de intervenția poliției, astfel că în prezent cercetările se fac în dosar penal.

În interiorul Ovitim-ului s-a format un grup, care acuză conducerea de nereguli. “De când s-a înființat asociația nu s-a dat o dare de seamă pentru milioanele care s-au cheltuit. Se dau oamenia fară sau se angajează, fără a fi înștiințat Consiliul de Administrație. Se cumpără diferite scule și multe altele, despre care nu s-a știut nimic”, a spus unul dintre contestatarii conducerii.

Conducerea Ovitim spune că la mijloc sunt interese personale ale contestatarilor. “Există vreo șapte crescători,care împreună cu un lider ales de ei, trebuiau să-și vadă de treaba lor. S-a creat o stare de tensiune și disconfort pentru crescători. Sunt niște interese personale ale lor, pe care nu aș vrea să le fac publice”, a declarat Gheorghe Mihăescu, președintele Ovitim – Miorița.

Nemulțumiții și-au găsit chiar și un sediu, vizavi de cel al asociației, pe strada Timișoarei și în urmă cu două săptămâni au sustras de-acolo dosarele care conțineau acte și date legate de activitatea organizației. Conducerea “Ovitim” a sesizat poliția, care a intervenit și a ridicat de la partea acuzată dosarele asociației.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul infracțiunii de furt și violarea sediului profesional. În prezent, se efectuează cercetări, urmând ca la definitivarea acestora să fie propusă soluția corespunzătoare, către Parchetul competent”, ne-a declarat ag.princ. Ionuț Sârbu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al JudețuluiTimiș.

Întregul conflict ar putea aduce pierderi bănești crescătorilor, dacă se întârzie cu depunerea actelor la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură, pentru acordarea subvențiilor.

“Avem un termen limită să depunem dosarele, dar sperăm să ne mobilizăm și să reușim, pentru ca fermierii să-și poată încasa subvențiile pe 2019”a mai spusGheorghe Mihăescu. 

Ion Moldovan