Sărbătoare la Dezeşti. Se pot face donaţii pentru dotarea secţiei ATI a Spitalului Judeţean din Reşiţa

864

Sărbătoare mare astăzi la Dezești pentru că 3 dintre satele comunei Fârliug cinstesc hramul Bisericii, de Nașterea Maicii Domnului. Este un bun prilej pentru administrația locală să organizeze o amplă manifestare dedicată localnicilor.

La Dezești s-a deschis încă de dimineață un târg agricol cu producători locali și nu numai. Sunt prezenți agricultori, beneficiari ai Programului Tomate, producători de răchie, miere și brânzeturi, dar și pâinea de Pecica sau pălinca din Maramureș au fost la mare căutare. Manifestarea se desfășoară în colaborare cu „Asociația Primarilor din Banatul Istoric” și cu Uniunea Jurnaliștilor din Banatul Istoric.

 

Radio Reșița este implicat în acest proiect pentru că avem o bună colaborare cu Primăria Fârliug și am convenit împreună ca această sărbătoare să aibă și un caracter social. Organizăm o campanie de strângere de fonduri, iar banii vor fi destinați achiziționării de echipamente medicale pentru Secția ATI a Spitalului de Urgență din Reșița.

Managerul Radio Reșița a vorbit asistenței despre această campanie umanitară. “Oamenii de bine din Fârliug, în special membri Asociației vânătorilor, în frunte cu Ion Mustață, ne-au sprijinit de fiecare dată. Am convingerea că o vor face și de această dată pentru că fiecare dintre noi ar putea ajunge, la un moment dat la reanimare, și cu toții ne dorim să beneficiem de servicii medicale de calitate.”

Tot astăzi la Dezești, au fost oferite diplome autorităților care au sprijinit comunitatea locală. De asemena, au fost oferite diplome și premii în bani pentru 9 cupluri din comună care au sărbătorit 50 de ani de căsnicie. La Dezești petrecerea continuă. Spectacolul muzical va reuni renumiți soliști și instrumentiști populari ai Banatului, numeroase ansambluri foclorice ale primăriilor din Banat, cu mențiunea participării extraordinare a Ansamblului ”Semenicul”.

Un grup de elevi ai Liceului de Artă ”Sabin Păuța” din Reșița, a susținut în deschidere un recital de muzică de cameră sub bagheta profesororului Eremia Breșneni. Până deseară va fi program folcloric. Totul acompaniat de mâncare la ceaun, fiecare sat al comunei fiind reprezentat.

Primarul Ioan Borduz spune că sărbătoarea va fi una specială: „Şi-au anunțat prezența producători de utilaje agricole precum și din cele necesare fiecarei gospodării din mediul rural. Sectorul culinar va oferi atât preparate la ceaun cât și alte bunătăți gastronomice, iar gustul pâinii de altădată va fi reamintit de prezența Pâinii de Pecica. Producătorii de răchie vor oferi spre degustare diverse soiuri ale acestei licori iar vinul de Recaș ne va aduce aminte de sosirea toamnei și a culorilor pastelate. Atmosfera va fi întreţinută de renumiți soliști și instrumentiști populari ai Banatului, numeroase ansambluri foclorice ale primăriilor din Banat, cu mențiunea participării extraordinare a Ansamblului Semenicul. Un grup de elevi ai Liceului de Artă Sabin Păuța din Reșița, va susține un recital de muzică de cameră sub bagheta profesorului Eremia Breșneni”.

Manifestarea se va desfășura după următorul program:

  • 8:00 – 10:00 Sosirea și amplasarea tuturor standurilor de prezentare
  • 09:00 – 11:30 Ședința de lucru a Asociației Primarilor din Banatul Istoric
  • 12:00 – Deschiderea oficială
  • 13:00 – 20.00 – Program folcloric

Tot sâmbătă, la Dezești, o serie de personalități vor primi din partea Primăriei un act de prețuire pentru tot sprijinul acordat activității instituției și vor fi premiate cuplurile aniversare ale ”Nunții de Aur”.

Radio Reşiţa este partener media al evenimentului.

(Sebastian Dragomir)