Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea şi combaterea infectării cu noul coronavirus sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, împreună cu jandarmi, poliţişti locali, precum şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Semenic, Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Inspectoratului Teritorial de Muncă din Caraş-Severin, intensifică activităţile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, pieţe, târguri şi terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19, la activităţile de verificare participând peste 100 de efective.

Astfel, au fost verificate peste 50 de societăţi comerciale, precum şi 63 de mijloace de transport, fiind legitimate peste 700 de persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 64 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4.500 de lei.

Dintre acestea, 59 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, iar 5 aplicate transportatorilor de persoane pentru nerespectarea măsurilor impuse.

Tuturor cetăţenilor li se recomandă să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie în magazine şi în celelalte spaţii unde este obligatoriu, precum şi în mijloacele de transport în comun, să respecte modul de organizare a evenimentelor, să nu se expună la riscuri. Scopul forţelor de ordine care desfăşoară activităţi de verificare nu este aplicarea de sancţiuni.

Se doreşte conştientizarea faptului că, sănătatea şi viaţa persoanelor sunt cele mai importante, însă nu va fi tolerată nicio abatere de la lege.