În judeţul Mehedinţi, în perioada 08-14.02.2021, jandarmii alături de politiști au continuat acțiunile de verificare a  modului de respectare a prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei  COVID-19.

    În cadrul activităților comune au fost verificate 495 de locații, respectiv piețe agroalimentare, terase, parcuri, zone aglomerate, gări si stații de transport din zona de competență, fiind verificate, totodată, 59 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantinare.

      Pentru abaterile constatate au fost aplicate 36 sancțiuni contravenționale (18 amenzi și 18 avertismente) în valoare de 19.600 lei,  pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară (nepurtarea măștii de protecție) și pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea /libera circulație. Activitățile de verificare privind respectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului virus se vor desfășura pe toată perioada stării de alertă.

      Cetăţenilor li se recomandă să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască de protecție, să evite locurile aglomerate și să nu se expună la riscuri, reamintind că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau prin sesizarea mai apropiat echipaj de jandarmerie, atunci când situaţia o impune.