Sanatoriul Marila, o adevărată provocare pentru noul an 2020. Clădirea se află într-un stadiu avansat de degradare iar această problemă trebuie rezolvată urgent. Salvarea ar putea veni fie de la investitori, fie prin accesarea unor fonduri europene, dar lucrurile trebuie să se mişte rapid, susţine managerul Spitalului Orăşenesc din Oraviţa, Felician Fara.

„Marila rămâne o problemă cronică şi sperăm că vom găsi rapid o soluţie. Suntem obligaţi să găsim o soluţie. Clădirea se află într-o stare avansată de degradare. În interior condiţiile sunt bune pentru pacienţi dar în exterior clădirea are mari probleme. În 2020 trebuie neaparat să rezolvăm şi această problemă iar renovarea se poate face cu fonduri europene pentru că suma pentru reabilitare este mare”, a precizat managerul Felician Fara.

Dacă în următorii doi ani nu se vor face lucrări de consolidare şi reparaţii, bolnavii de TBC de la Marila vor fi mutaţi într-o altă locaţie. În 2006 la Marila a fost realizat un studiu de prefezabilitate pentru renovarea spitalului, însă până la ora actuală nu a fost găsit un program european pentru atragerea celor 12 milioane şi jumătate de euro cât ar costa lucrările.

Daiana Roşca