Peste 100 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a echipelor de salvamontişti au fost primite în ultimele 24 de ore, atât prin Dispeceratul Salvamont cât şi la numărul 112.

A fost un număr foarte mare de evenimente, multe dintre ele soldate cu accidentări deosebit de grave – spun salvamontiştii. Ei au acordat primul ajutor şi au transportat victimele de la locul evenimentului; 76 au fost trimise la spitale cu ambulanţele, restul fiind îndrumate la un control suplimentar. Cele mai multe apeluri – 14 – au fost pentru Salvamont Braşov, 13 pentru Gorj, iar 10 pentru judeţul Alba, Salvamont Bacau, Sinaia şi Alba (câte 2 apeluri) şi Salvamont Petroşani, Suceava, Maramureş, Mureş, Caraş-Severin, Muntele Mic şi Gorj (câte un apel).

S-au mai primit şi 38 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre zona montană. Peste 500 de salvamontişti vor fi la datorie şi în zilele următoare, mai ales că numărul turiştilor pe munte este mare în această perioadă.

Echipele salvamont, singurele structuri care deţin competenţa legală, personal pregătit profesional şi atestat pentru a interveni în soluţionarea accidentelor montane în care sunt implicate persoane cu afecţiuni medicale pot fi alertate prin sistemul unic de urgenţă 112 şi prin intermediul Dispeceratului Naţional Salvamont (0372126668 sau 0SALVAMONT) sau de pe aplicaţia SALVAMONT pentru telefoanele mobile.

Salvamont Romania, prietenii dumneavoastră de pe cărările munţilor, va îndeamnă la atenţie şi responsabilitate în derularea activităţilor montane, vă invită sa le fiţi alături în campania de reducere a numărului de accidente pe munte şi va doresc o zi frumoasă pe cărări de munte!”, este mesajul transmis astăzi pe pagia oficiala de Facebook.