Romeo Dumitrescu a demisionat de la conducerea DSP Caraş-Severin. “Demisia mea este un pas foarte serios, nu mai tolerez, umilinţe, salariu de bătaie de joc, am fost trataţi ca nişte servitori ordinari şi nu mai vreau, gata!”

Chirurgul Romeo Dumitrescu a demisionat din nou din funcţia de conducere a Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin. Deşi i s-a propus de către Ministerul Sănătăţii să rămână director definitiv nu doar pe perioada stării de alertă, Romeo Dumitrescu refuză categoric şi susţine că are motive bine întemeiate.

Şi dacă se va prelungi starea de alertă acesta este extrem de hotărât şi nu va mai reveni asupra acestei decizii.

Romeo Dumitrescu:

Da vă confirm că mi-am înaintat demisia din cadrul acestei instituţii şi vreau ca Ministerul Sănătăţii să ia act pentru că din 15 iunie doresc să nu mai ocup această funcţie. Vă asigur că am luat această decizie după o cugetare foarte aprofundată. Acum că lucrurile au ajuns la o clarificare şi nu mai avem niciun caz de COVID-19, consider că trebuie să fac acest pas. Împreună cu colegii de la DSP şi cu ceilalţi factori implicaţi, cu domnul prefect, ISU, Jandarmeria, cu toţii ne-am făcut foarte bine treaba. Da! Pot spune că mandatul meu este un succes. Modelul meu a creat o emulaţie în structura pe care am condus-o şi a dat un imbold foarte serios tuturor celor prezenţi şi angajaţi aici, dar care din păcate îşi desfăşoară activitatea pe nişte salarii de mizerie, oamenii aceştia în cele 3 luni au muncit extrem de mult, cu greu au reuşit să fie liberi o zi două, în rest au fost tot timpul la datorie. Vă spun că oamenii aceştia nu şi-au luat nici concedii, şi-au făcut treaba excelent şi pentru asta le mulţumesc.

Trebuie să vă spun că la fel ca ei şi eu am fost plătit cu un salariu de mizerie, în condiţiile în care am suplinit funcţiile a cel puţin 8 angajaţi, am ţinut locul a cel puţin 5 medici coordonatori de programe de miliarde în lei vechi. Coordonator de programe, nu înseamă că ne uităm la nişte programe şi mutăm nişte hârtii…acest lucru a fost făcut concret pentru ca informaţiile să ajungă la copii, gravide, oameni cu nevoi speciale, boli cronice, situaţii de prevenire a unor boli foarte grave, tratamentele cum sunt cele pentru HIV-SIDA şi tuberculoză, toată această activitate de prevenţie, de toate aceste lucruri m-am ocupat şi mi-am luat toată răspunderea de a continua o avalansă de evenimente interne blamată de toţi impostorii şi habarniştii care nu au dat niciodată prin DSP, toate aceste lucruri le-am lăsat în urmă şi am continuat lupta pentru că sunt un om milităros care îi place munca şi disciplina.

Nu mai pot să tolerez şi să constat că de fapt cei care ar trebui să ne protejeze şi să ne medieze interesul deosebit pe care l-am dat pentru sănătatea oamenilor, de fapt se opun şi îi încurajează pe cei care sunt incorecţi. Vă spun sincer că în aceste luni mi-am stresat familia cu tot felul de intervenţii nocturne, diurne şi plecări, pentru că eu nu am stat în birou sau acasă, eu am fost pe teren, în mijlocul acţiunii, aceste lucruri toacă energie, bani şi nervi, mi-am neglijat familia.

Mi s-a propus să rămân mult mai mult la conducerea acestei instituţii, mi s-a propus să rămân definitiv… dar nu mai pot să trăiesc în acest mod, demisia mea este un pas foarte serios şi nu mai tolerez, umilinţe, salariu de bătaie de joc, am fost trataţi ca nişte servitori ordinari şi nu mai vreau, gata! Eu sunt foarte hotărât şi dau şansa unor persoane care pot să vină să mă înlocuiască iar eu, plec bucuros”, ne-a declarat medicul chirurg Romeo Dumitrescu.

De același autor

Related Articles