Romano Prodi a primit titlul de Doctor Honoris Causa Beneficiorum Publicorum

prodiFostul preşedinte al Comisiei Europene, Romano Prodi a primit astăzi la Timişoara cea mai înaltă distincţie din partea Universităţii de Vest, titlul de Doctor Honoris Causa Beneficiorum Publicorum.
Romano Prodi a declarat că Europa de astăzi este complet diferită de cea din perioada mandatului său de preşedinte al Comisiei Europene şi că situaţia actuală a ajuns să fie alarmantă din cauza condiţiilor economice, financiare şi politice nefavorabile în care se află unele ţări europene, potrivit AGERPRES.
Senatul UVT a decis să acorde titlul de Doctor Honoris Causa în semn de recunoaştere a contribuţiei aduse de profesorul Romano Prodi în diverse momente importate din istoria Europei ultimelor decenii, fiind un europenist incurabil.
Romano Prodi s-a născut în 9 august 1939, Scandiano, Reggio nell’Emilia. A exercitat funcţia de preşedinte al Consiliului de Miniştri italian de la 18 mai 1996 la 9 octombrie 1998, succedându-l pe Lamberto Dini şi fiind înlocuit de Massimo D’Alema. După septembrie 1999, el a devenit preşedinte al Comisiei Europene. Mandatul trebuia să se încheie la 1 noiembrie 2004, însă din cauza unor probleme la constituirea Comisiei Barroso termenul a fost extins până la 22 noiembrie 2004. Din 2007 este preşedinte al Partidului Democrat.  (Gerry Binder)

Ascultaţi declaraţia fostului preşedinte al Comisiei Europene, Romano Prodi:

De același autor

Related Articles