Rezultate finale la Evaluarea Naţională. Notele contează la admiterea la liceu

Astăzi se afişează rezultatele finale de la Evaluarea Naţională. Astfel că absolvenţii de clasa a opta care au depus contestaţii vor afla dacă au avut motive să fie nemulţumiţi de note.

În cazul în care între nota iniţială şi cea de după contestaţie diferenţa de notare este mai mare de 1,5 puncte, preşedintele comisiei de contestaţii numeşte o a treia comisie, formată din alţi doi profesori cu experienţă, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii. Nota acordată de a treia comisie este nota finală a Comisiei de contestaţii. Nota de la contestaţii este definitivă, nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de elev la proba respectivă.

În judeţul Caraş-Severin, peste 66% dintre elevi au promovat examenul, înainte de contestaţii. Procentul este mai mare faţă de anul trecut, după cum declară inspectorul şcolar general Marius Cornici. Pe baza notelor obţinute la capacitate, absolvenţii vor intra la liceu. Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Naţională (contează în proporţie de 80%), şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a (20%).

De același autor

Related Articles