Restaurantele de tip fast-food, pline în a treia zi de Paşte!

Restaurantele de tip fast-food din municipiul Reşiţa sunt pline în a treia zi de Paşte. Sătui de friptura de miel, de ouă roşii, drob şi sarmale, cetăţenii pofticioşi au dat iama în aceste restaurante.

Hamburgerul, pizza şi shaorma şi-au făcut loc astăzi în meniul celor mai gurmanzi cetăţeni. Medicii nutriţionişti nu sunt de accord cu această practică. Ei recomandă celor care nu-şi doresc să aibă probleme de sănătate cumpătare, mai puţină carne şi mai multe legume şi fructe. Proprietarii de restaurante nu se plâng, când vine vorba de clienţi. Cel puţin 50-60 de tineri mănâncă zilnic la acelaşi restaurant. Din lipsă de timp sau comoditate sunt foarte mulţi care preferă mâncarea procesată, chiar dacă sunt conştienţi că nu este sănătoasă.

Mai mult decât atâţ mai există tineri care şi acasă îşi prepară câte un kebab de pui, plin cu sosuri şi cartofi prăjiţi. Şi ce merge mai bine cu acest tip de mâncare? Băutura carbogazoasă, nelipsită şi ea din meniul tinerilor.

În jungla mâncării procesate, mai există însă şi tineri care au realizat că produsele nesănătoase fac rau organismului. În cazul acestora, fie că sunt la şcoală sau la serviciu, din pachet nu le lipsec fructele, legumele şi carnea făcută pe grătar. Şi asta se vede, aceştia sunt mult mai energici şi au poftă de viaţă.

Specialiştii vor demonstra din nou că principalele cauze ale mortalităţii sunt legate, îndeosebi, de o alimentaţie incorectă şi dezechilibrată. La serviciu, din lipsă de timp, din ce în ce mai mulţi angajaţi preferă să-şi comande la birou mâncare procesată, de tip fast-food. În ziua de azi, parcă şi femeile gătesc mai rar în casă şi folosesc frecvent produsele semipreparate care conţin din belşug conservanţi şi aditivi alimentari. De aceea, acest stil de viaţă şi-a pus amprenta asupra stării de sănătate a familiilor din ţara noastră, contribuind la creşterea incidenţei bolilor cardiovasculare, diabetului, afecţiunilor gastro-intestinale , dar şi la o prevalenţă crescută a obezităţii.

Peste un miliard de persoane adulte la nivel mondial sunt supraponderale. În mod îngrijorător, statisticile din ţara noastră dovedesc că 30% din populaţia României suferă de obezitate.De asemenea, chiar numărul copiilor supraponderali a crescut foarte mult cu 18% în ultimii zece ani.

Daiana Roşca

Cele mai citite

Related Articles