Reşiţenii îşi pot vota până în 15 februarie proiectele preferate

Municipiul Reșița organizează în perioada 25 noiembrie 2023 – 16 februarie 2024 procesul de Bugetare Participativă, ediția pilot, prin care ideile și inițiativele cetățenilor din Reșița se transformă în proiecte susținute și implementate de administrația publică locală.

Termenul de înscriere a proiectelor pe platforma online bp.primariaresita.ro sau la sediul primăriei, a fost 15 ianuarie 2024.

Până la acest termen la inițiativa unor cetățeni, grupuri de inițiativă sau școli, au fost înscrise 23 de proiecte. În urma etapei de evaluare a eligibilității proiectelor depuse spre implementare, 9 au fost declarate eligibile, dintre care 4 se înscriu la categoria „Mobilitate”.


✅ Incursiune în transportul în comun la Reșița, buget 100.000 lei,
✅ Limitarea traficului pe o perioadă scurtă pentru pietoni, buget 50.000 lei,
✅ Prelungire promenadă și iluminat zona centrala către poarta Diesel UCMR, buget 500.000 lei,
✅Respect pentru semeni – redarea independenței de deplasare a persoanelor cu deficiențe de vedere, buget 58.188,62 lei,
Celelalte 5 proiecte eligibile sunt înscrise la categoria „Amenajarea spațiului public”:
✅Amenajare curtea școlii – Colegiul Economic al Banatului Montan, buget 499032,69 lei,
✅Amfiteatru în aer liber, Liceul Mircea Eliade, buget 499.999 lei,
✅Botanica. Grădină de plante perene pe verticală, Liceului Teoretic Traian Vuia, buget 446.400 lei,
✅Loc de joacă In Dealu Crucii, buget 255.000 lei,
✅ Parcul Colegiului Tehnic Reșița, buget 50.000 lei.

Cele 9 proiecte se află în această perioadă în dezbatere și vot, data limită fiind 15 februarie 2024. Proiectele care vor obține cele mai multe voturi pentru fiecare dintre cele două domenii, vor fi declarate câștigătoare. Proiectele înscrise în acest proces de Bugetare Participativă au fost evaluate de Consiliul Bugetării Participative din care fac parte angajați ai Primăriei Reșița dar și reprezentanți ai societății civile de pe plan local. Din acest consiliu fac parte: Dorinel Hotnogu, Daniela Lupșan, Laurențiu Stanciu, Cristian Balaban, Cornelia Burileanu, Daniel Călin, Vlad Gogîltan, Simona Murariu, Marian Truțulescu, Camelia Duca, Răzvan Todor, Christian Chioncel.

Bugetul Programului de Bugetare Participativă este de 1.000.000 lei care se împarte pe fiecare din cele două categorii: Mobilitate și Amenajarea spațiului public.

Celelalte 14 proiecte depuse și care nu au ajuns în etapa de vot fiind incomplete din punct de vedere al regulamentului, vor fi avute în vedere de către municipalitate, unele dintre acestea suprapunându-se cu intențiile de investiții ale Primăriei Reșița, transmit autorităţile.

Cetățenii Reșiței pot să își creeze cont pe platforma https://bp.primariaresita.ro/ pentru a vota proiectul preferat, câte unul la fiecare dintre cele două secțiuni, Mobilitate și Amenajarea spațiului public, conform Regulamentului!

Sursă foto: Primăria Reşiţa

Cele mai citite

Related Articles