[AUDIO] Reorganizarea scoate Muzeul Banatului montan din Reşiţa din circuitul european Noaptea muzeelor

Pentru prima dată în ultimii cinci ani Muzeul Banatului montan din Reşiţa nu va participa cu expoziţii în circuitul european Noaptea muzeelor, spune directorul instituţiei Dumitru Ţeicu.

Instituţia pe care o reprezintă se află într-un amplu proces de reorganizare, acesta fiind un demers prin care se urmăreşte asigurarea condiţiilor de prezervare şi de valorificare a patrimoniului muzeal. Muzeul Banatului montan din Reşiţa se pregăteşte în această perioadă pentru expoziţia de bază a care va fi vernisată în data de trei iulie când vor fi marcaţi cei 245 de ani de istorie industrială la Reşiţa, a mai spus Dumitru Ţeicu. Numărul mic de personal specializat şi lipsa fondurilor constituie de-asemenea motive în plus care au dus ca evenimentul din acest sfârşit de săptămână să nu mai aibă loc în această locaţie.

Amintim publicului vizitator că, Noaptea europeană a muzeelor în Caraş-Severin se va desfăşura la Universitatea “Eftimie Murgu” din Reşiţa în intervalul orar 17.00 – 22.00 la Muzeul cineastului amator, la Bocşa la Muzeul “Constantin Lucaci” şi la Caransebeş la Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă între ora 18.00 şi 05.00.

(Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles