Remdesivirul, medicamentul antiviral folosit cazurile grave cu SARS CoV-2 lipseşte din farmacia Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa

Remdesivirul, medicamentul antiviral folosit pentru vindecarea celor infectaţi cu SARS CoV-2 lipseşte de 2 săptamâni din farmacia Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, mai mult decât atât acesta nu se găseşte în Caraş-Severin, nici farmaciile nu-l au şi nici celelalte unităţi medicale.

Conducerea Spitalului Judeţean a facut demersurile necesare pentru a intra în posesia acestui medicament însa, pâna în prezent Ministerul Sănătăţii nu a rezolvat această problemă. Detalii ne oeferă purtătorul de cuvânt al spitalului, Roxana Bălan.

Din farmacia spitalului lipseşte în acest moment medicamentul remdesivir, medicament pe care din păcate nu-l mai avem de aproximativ 2 săptămâni şi care nu se găseşte în tot judeţul. S-a făcut comandă la Ministerul Sănătăţii prin Direcţia de Sănătate Publică iar la solicitarea DSP, Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa a transmis cantităţile necesare de remdesivir, în baza formulei de calcul întocmită de secţiile care folosesc acest medicament. Legat de celelalte două medicamente kaletra si plaquenil nu sunt probleme“, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, Roxana Bălan.

Chiar dacă, cel mai probabil, puţini erau cei care au auzit de Remdesivir până în urmă cu câteva luni, medicamentul a intrat în atenţia tuturor în momentul în care unele cercetari au arătat că are un efect benefic în tratarea cazurilor severe de SARS CoV-2.

Remdesivir este un medicament care aparţine clasei analogilor de nucleotide, larg răspândită în tratarea cancerului, virusurilor şi diferitelor infecţii.

De același autor

Related Articles