Radu Ciobotea – jurnalist, scriitor și profesor, s-a stins din viață. Cariera publicistică de peste 6 decenii şi-a început-o la Flamura din Reşiţa

Jurnalistul Radu Ciobotea a decedat, azi noapte, în urma unor grave probleme de sănătate la nici 61 de ani.

Radu Ciobotea era absolvent al Facultății de Litere din cadrul UVT (1984), a fost redactor la publicațiile: Flamura din Reşiţa, Flacăra, Expres Magazin și Evenimentul zilei. Ca redactor-șef, a condus postul de televiziune TvT 89, săptămânalul Bănățeanul și cotidianul Evenimentul zilei – Ediția de Vest. În perioada 1991-1999 a fost corespondent de război pe fronturile din Slovenia, Croația, Bosnia și Kosovo.

În 2004, și-a luat doctoratul în literatură comparată, cu titlul Magna Cum Laude, în cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și al Universite d’Artois din Arras, Franța. A fost, de asemenea, redactor-șef al săptămânalului Diasporaro (Londra), difuzat în numeroase țări europene și conf. univ. dr. la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad.

A mai publicat: „Întoarcerea la Shaolin” (1995), „După Revoluție, târziu” (1996), „Război fără învingători” (1998), „Pantera roz rămâne în vitrină” (2003), „Război cu Doctor Blues” (2003), „Une guerre sans vainqueurs” (Editions Paris-Mediterranee, Paris, 2003), „Reportaj și literatură. Eseu asupra reportajului românesc și francez interbelic” (2005). La Editura Cartea Românească i-a apărut volumul „Apărătorii”, un senzațional roman cinematografic care dezvăluie secretele istoriei nescrise din epoca lui Ștefan cel Mare.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Sursa: pressalert.ro

Foto: ziuadevest.ro

De același autor

Related Articles