[FOTO-AUDIO] Răchia-i mai bună în Almăj decât pe Valea Cernei: Peste 25 de producători la tradiţionalul festival, în premieră, la Bozovici

[UPDATE] După ce timp de 17 ediţii, Festivalul Răchiei şi al Bucatelor Tradiţionale din Banatul de Munte s-a desfăşurat la Băile Herculane, anul acesta, în premieră, are loc la Bozovici.

Care este atmosfera la prima ediţie, în desfăşurare în Valea Almăjului, aflăm de la adjunctul Direcţiei pentru Agricultură Caraş-Severin, Pavel Nefir, care a consemnat pentru Radio Reşiţa:

Pavel Nefir – director adjunct Direcţia pentru Agricultură Caraş-Severin

Amintim că, organizatorii au luat decizia mutării locaţiei tradiţionalului festival al răchiei din Banaţ de la Herculane la Bozovici, la solicitarea mai multor primari şi producători din zone limitrofe judeţului, care ajungeau mai greu în oraşul staţiune de pe Valea Cernei.

***

Ajuns la cea de-a XVIII-a ediţie, Festivalul Răchiei şi al Bucatelor Tradiţionale din Banatul de Munte îşi mută obişnuitul loc de desfăşurare de la Băile Herculane la Bozovici.

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu spune că, măsura a fost luată la solicitarea mai multor primari şi producători din zone limitrofe ale judeţului, care ajungeau mai greu în oraşul staţiune Băile Herculane.

Astfel evenimentul se va desfăşura în data de 4 octombrie, în premieră în Valea Almăjului, în comuna Bozovici, în organizarea Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, a Primăriei şi Consiliului Local Bozovici şi a Direcţiei pentru Agricultură din judeţ.

Sursa foto: Diana Telescu