Puntea de acces către Cascada Bigăr a fost refăcută. Vizitatorii se pot bucura din nou de una dintre cele mai frumoase atracții naturale din România
Angajații Parcului Național Cheile Nerei – Beușnița au finalizat lucrările de refacere a punții de acces către Cascada Bigăr, oferind din nou turiștilor posibilitatea de a vizita în siguranță acest loc spectaculos.

Articol editat de Gerhard Chwoika, 6 mai 2025, 18:45 / actualizat: 6 mai 2025, 21:46
Cascada Bigăr, considerată de site-ul The World Geography drept cea mai frumoasă cascadă din lume, a fost ani la rând un magnet pentru iubitorii de natură din România și din străinătate. Chiar și după prăbușirea formațiunii de tuf calcaros cunoscută drept „ciuperca”, Bigărul își păstrează frumusețea și farmecul unic.
Unde se află Cascada Bigăr?
Cascada este situată în județul Caraș-Severin, în sud-vestul României, în inima Parcului Național Cheile Nerei – Beușnița, o arie naturală protejată cu peisaje de o rară spectaculozitate.
Despre Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița:
Parcul face parte din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Romsilva și se întinde pe o suprafață de 37.100 de hectare, dintre care aproape 30.000 sunt acoperite cu păduri. Aproximativ 14.500 de hectare sunt zone de protecție strictă, unde natura evoluează fără intervenție umană.
Pe lângă Cascada Bigăr, parcul adăpostește alte atracții turistice renumite, precum:
- Lacul Dracului
- Cascada Beușnița
- Lacul Ochiul Beului
De ce să vizitezi Cascada Bigăr acum?
- Accesul a fost refăcut și este sigur pentru vizitatori
- Peisajul este deosebit în orice anotimp
- Este un loc ideal pentru fotografii de neuitat și experiențe autentice în natură






Dacă vă întrebaţi „Care este cea mai frumoasă cascadă din România?” sau „Unde pot face drumeții în natură în vestul țării?”, Cascada Bigăr și Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița sunt răspunsul perfect.
Sursa: Regia Naţională a Pădurilor-Romsilva
Urmărește-ne și pe Google News