Proiect în valoare de peste 20 de milioane de lei pentru iluminatul public, contractat astăzi la #Reşiţa – “Modernizarea sistemului de iluminat public aferent parcurilor şi arterelor principale ale Municipiului Reșița, Jud. Caraş-Severin”.

Investiţia se referă la modernizarea și eficientizarea infrastructurii existente, precum și la extinderea sistemului de iluminat în capitala Banatului Montan. Reţeaua de iluminat public va fi extinsă cu 11.175 ml.

Prin acest proiect vor fi instalaţi 476 de noi stâlpi de #iluminat şi vor fi montate 2.592 de dispozitive de iluminat noi, cu LED, echipate cu sisteme de telegestiune. De asemenea, vor fi realizate patru treceri de pietoni inteligente şi vor fi instalate 20 de kituri fotovoltaice formate din stâlpi, aparate de iluminat tip lampadar şi panouri fotovoltaice.

Va fi implementat un sistem de #telegestiune care va asigura controlul individual al fiecărui corp de iluminat, care să poată fi pornit/ oprit sau să i se regleze intensitatea luminoasă în mod automat, conform unor programe prestabilite şi/ sau a unor senzori sau să permită reglarea fluxului luminos pe grupuri de corpuri de iluminat.

Valoarea totală a proiectului este de 20.395.339,27 lei, din care 19.987.432,50 lei reprezintă finanţare nerambursabilă, prin #Regio-POR 2014-2020, Axa Prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1, Operațiunea C – Iluminat Public.

Perioada de implementare este de 23 de luni.

Sursa foto: ADR Vest