Producătorii de mobilă licitează lemnul din zona Lugoj – Făget

licitatie lemne

Ocoalele silvice din estul judeţului Timiş şi-au expus lemnul care va fi scos la vânzare în cadrul marii licitaţii internaţionale, organizată de Direcţia Silvică Timiş, care va avea loc în  2 noiembrie. În total, cele patru ocoale din zona Lugoj – Făget vin cu o ofertă de aproape 3.000 de metri cubi de masă lemnoasă. Cel mai mult lemn scos la vânzare îl are Ocolul Silvic Coşava, cel mai mare din judeţ.

În cadrul licitaţiei avem la vânzare 1023 de metri cubi de fag, stejar şi cireş, pe care îl depozităm la sediul instituţiei. Reprezentanţii firmelor interesate vin, îl studiază şi apoi fac ofertele. Licitaţia pentru întreaga cantitate porneşte de la valoarea de 450.000 lei. De obicei, avem cumpărători şi din vestul Europei“, ne-a declarat Cătălin Sima, şeful Ocolului Silvic Coşava.

Şi Făgetul va scoate o cantitate importantă pentru comercializare, 850 de metri cubi, în special gorun, dar şi fag, cer şi stejar.  Unităţile lugojene au o ofertă mai redusă decât cele de la limita judeţului. Ocolul Silvic Lugoj va încerca să vândă  532 de metri cubi, în principal gorun, iar Ocolul Silvic “Ana Lugojana” are pregătiţi în depozit 389 de metri cubi de masă lemnoasă, în special molid. (Ion Moldovan)

De același autor

Related Articles