Probleme pe calea ferată din cauza zăpezii şi a gerului. Trenurile pot înregistra întârzieri

Circulaţia feroviară se desfăşoară în condiţii de iarnă, iar viteza trenurilor a fost adaptată la temperaturile scăzute înregistrate la nivelul solului. Din acest motiv, anumite garnituri vor înregistra întârzieri.

Pe reţeaua feroviară interoperabilă nu sunt linii de cale ferată închise. Pe distanţa Alexandria-Zimnicea-Roşiori Est-Turnu Măgurele cât şi pe raza Sucursalei Reg. CF Constanţa, din cauza ninsorii abundente şi a viscolului trenurle circulă cu tracţiune Diesel. Personalul feroviar verifică în permanenţă componentele infrastructurii, astfel încâţpentru orice deranjament tehnic produs din cauza condiţiilor meteo să se intervină pentru remediere.

Începând cu ora 06,00 pe raza SRCF Galaţi, din cauza viscolului puternic este permisă circulaţia trenurilor doar cu tracţiune Diesel sau electrică.

Pasagerii sunt rugaţi ca înainte de plecarea la drum să se informeze telefonic la Gara CFR din localitatea de plecare pentru informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească sau să verifice tabelele de sosire/plecare, actualizate din minut în minut pe site-ul www.cfr.ro domeniul Camere web (http://www.cfr.ro/…/content/article/2-uncat…/2273-camere-web)

Dacă sunteţi deja în tren accesaţi de pe laptop sau mobil www.cfr.ro apoi Trenul meu (http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe informatii tren. Obtineţi informaţii în timp real despre ce staţie urmează, dacă aveţi sau nu întârziere, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.

CFR SA îi asigură pe călători că toate măsurile operative întreprinse în această perioadă de angajaţii feroviari au ca principal scop circulaţia trenurilor în condiţii de siguranţă.

De același autor

Related Articles