Cetăţenii şi turiştii care ajung în Caraş-Severin nu trebuie să intre în panică! Problema vaccinului antiviperin este în curs de rezolvare. În acest moment, Spitalul Judeţean din Reşiţa este singurul din judeţ care are o singură doză de antiviperin.

Dar dacă, vor exista, până la rezolvarea problemei, mai mulţi cetăţeni muşcaţi de vipere Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin va împrumuta de la alte judeţe doze de vaccin, dă asigurări purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros.

Problema este în curs de rezolvare, noi am făcut demersurile necesare. SC. UNIFARM SA a avut o problemă cu producătorul, această societatea a luat legătura cu un alt producător care însă trebuie să treacă prin agenţia medicamentului. Din păcate acest vaccin are un termen de valabilitate destul de scurt şi din această cauză toate dozele de vaccin de la spitalele din judeţ au expirat„, a precizat Daniel Botgros.

Atenţie viperele devin active în special în zilele toride dar şi în nopţile cu temperaturi ridicate atrag atenţia specialiştii!

Întâlnim vipere din clisura Dunării până în vârf de munte, inclusiv în oraşe. Recent au fost găsite câteva exemplare în Oraviţa, Reşita şi Băile Herculane, dar şi pe Semenic. Există zone în care avem o populatie mai ridicată de vipere, cum ar fi: Clisura Dunarii, Cheile Carasului, Cheile Garlistei, Valea Beiului, Valea Cernei, Ciudanovita. Este cunoscut faptul că acestea preferă zonele calacaroase şi, din acest motiv, judeţul nostru le ofera condiţii ideale.