Conducerea CFR Călători a informat că vineri dimineaţa, la ora 8, din Gara Arad va pleca un tren de probaă spre Brad. Trenul va testa traseul pentru repunerea în functţiune a legăturii feroviare dintre Ineu şi Brad, pe un traseu proiectat si executat cu mai bine de o sută de ani în urmă de Căile Ferate Arad-Cenad, conduse de inginerul Boros Beni (sediul acestei societăţi, Palatul Cenad, există si astăzi, lângă Palatul Administrativ din Arad.

În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad am luat legătura cu conducerea CFR şi cu parlamentari care pot sprijini demersul de reintroducere a acestei curse pe ruta istorică Ineu-Brad. Este importantă, pentru că asigură legătura cu municipiul şi cu oraşele Ineu şi Brad a unor comunităţi care altfel ar fi izolate. Eu sper că după probele tehnice, CFR va prelua operarea pe acest traseu, chiar dacă în condiţii de rentabilitate scăzută, pentru că oamenii de aici nu trebuie să fie izolaţi„, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca.

Primarii de pe traseu au fost invitaţi să facă parte din echipa tehnică, urmând să se alăture trenului de probă pe parcurş în staţiile din comunele şi oraşele pe care le reprezintă. În situaţia în care se va constata că există toate condiţiile tehnice necesare circulaţiei în bune condiţii a acestui tren pe ruta Ineu-Brad, el va fi pus în circulaţie.