altetele de lichtensteinAlteţa Sa Regală Theodora von Liechtenstein şi Prinţul Alexander au lansat alături de două organizaţii de mediu un program şcolar ce vizează elevii din Armeniş şi Teregova. Aflaţi în vizită în judeţul Caraş-Severin, cei doi au solicitat copiilor idei de proiecte pentru conservarea mediului, proiecte ce vor fi implementate în următorii doi ani. S-au făcut remarcate şi au fost premiate două proiecte – construirea unui pod mobil de tranzit destinat animalelor sălbatice care se confruntă cu fragmentarea habitatului şi respectiv reîmpădurirea unor zone grav afectate. A mai atras atenţia o iniţiativă de colectare a plantelor medicinale în scopul de a fi trimise în ţările sărace unde medicamentele lipsesc, iar natura nu este atât de bogată.

Elevilor remarcaţi le-a fost acordată şi  calitatea de membru al organizaţiei GTT – Green Teen Team , ceea ce înseamnă o colaborare continua   cu tineri din toata lumea.

Aceasta este prima vizita în România a ASR Prinţul Alexander de Liechtenstein şi a fiicei sale, Prinţesa Theodora.(Daniela Tudor)

sursa foto: WWF.ro