A sosit și în județul Caraș-Severin primul transport de tablete pentru elevii din sistemul de învățământ preuniversitar, pentru orele on-line.

Din totalul de 250.000 de echipamente IT achiziționate sau în curs de achiziționare, astăzi, 29.11.2020, Ministerul Educației și Cercetării a livrat în județul Caraș-Severin, prima tranșă de dispozitive necesare învățării on-line.

Este vorba despre 1800 de tablete și 1000 de camere web care vor ajunge, în zilele următoare, la elevi proveniți din medii defavorizate. Directorii unităților de învățământ din Caraș-Severin sunt așteptați, astăzi, conform graficului transmis de Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, să ridice dispozitivele. Educația continuă!

Vă reamintim că Guvernul a adoptat o hotărâre prin care a alocat 150 de milioane de lei din rezerva guvernamentală pentru cumpărarea a circa 250.000 de tablete cu acces la internet pentru elevii care nu își pot permite un asemenea dispozitiv.

În Caraş Severin, 8.600 de elevi nu dispun de mijloace tehnologice de comunicare la distanță, conform datelor Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Sursa foto: Inspectoratul Scolar CS