Mai mulţi medici români au lansat primul spital online din Europa, fiind sprijiniţi de specialişti din Marea Britanie. Unitatea sanitară virtuală reprezintă prima platformă de live chat medic – pacient în care au fost investiţi 30.000 de euro. Concret proiectul reprezintă o alternativă rapidă a consultaţiilor medicale clasice prin care pacienţii vor putea beneficia de servicii medicale, 24 de ore din 24, oferite de 150 de medici. Colegiul Farmaciştilor din Caraş-Severin se opune acestui proiect. Pacienţii nu pot fi consultaţi din faţa unui calculator, susţine preşedintele Colegiului, Pavel Roşca.

” În primul rând nu este legal un astfel de spital, asta pentru că legea 266 a farmaciei nu a fost încă modificată, deşi au fost făcute presiuni în acest sens. Este uimitor cum se insistă foarte tare, în mod ilegal să se facă comerţ cu medicamente online. De regulă nu sunt medicamente adevrărate ci vorbim, în cele mai multe cazuri de medicamente contrafăcute. Mă aştept ca şi în aceste servicii medicale online să existe aceiaşi situaţie”, a precizat preşedintele Colegiului, Pavel Roşca.

Mai exact, doctorii oferă sprijin şi consiliere permanentă pentru urgenţe minore, interpretări de analize, diagnostice prezumtive, precum şi tratament medical de primă intenţie. Totodată, aceştia pot elibera adeverinţe valabile în orice ţară din Uniunea Europeană, reţete, trimiteri şi scutiri medicale.

Potrivit site-ului, o consultaţie costă 85 de lei şi durează cel mult 15 minute. În acelaşi timp, costul unui abonament este de 190 de lei pe an.

Daiana Roşca