În cadrul programelor de investiții în infrastructura locală avansate de Guvernul României, Primăria Municipiului Reșița a inițiat proiectul „Primul Pod Sudat din Europa”.

Obiectivul proiectului este de a pune în valoare un pod care se înscrie în categoria construcțiilor inginerești care la momentul realizării au reprezentat o performanță tehnică. Asamblarea structurilor metalice prin tehnica sudurii în locul celei prin nituire, a reprezentat o etapă importantă în construirea podurilor metalice.

În Municipiul Reșița „Primul Pod Sudat din Europa” se situează în Centru Civic al orașului și face legătura între malurile de vest și est ale râului Bârzava, între cartierele Reșița Română și Reșița Montană. Podul a fost construit de către Uzinele de Fier și Domeniile Reșița-UDR în anul 1937.

Lucrările presupun reabilitarea infrastructurii și suprastructurii podului, cu scopul de a readuce monumentul la imaginea inițială. Va fi refăcută calea de rulare a podului și a trotuarelor, cu aducerea acestora la cota inițială și mascarea traseelor de cabluri și conducte care nu pot fi desființate. De asemenea, va fi montat un sistem de iluminat decorativ de tip LED.

Întreaga investiție este de peste 1 milion de lei și este finanțată de la bugetul de stat, prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Contribuția Primăriei Reșița este de aproximativ 300.000 de lei.

3 COMENTARII

  1. Super , doar că ar trebui refăcute și străzile, mă refer la cele dintre blocuri avem niște gropi și nu sunt doar de anul acesta sunt de câțiva ani nereparate . Intrarea de pe str.Alexandru Ioan Cuza spre Sala Sportului , str.Cerna bl 7 ,8 , 9 .Poate se găsește o soluție , multumesc .

Comments are closed.