Municipiul Reșița este pregătit pentru demararea acestui proces încă de la începutul săptămânii trecute, când sala de sport de la Sabin Pautza a fost amenajată și dotată cu cele solicitate de Ministerul Sănătății și DSP, susţine primarul municipiului Reşiţa.

„Luni demarăm vaccinarea și pentru că instituțiile centrale refuză introducerea Reșiței în platforma națională, astăzi deschidem o linie telefonică directă cu cetățenii. Prioritate vor avea persoanele cu dizabilități și cele din zona de risc ridicat. Explicația pentru situați aberantă în care la Reșița nu s-a vaccinat, oamenii fiind nevoiți să se deplaseze în alte localități ( Caransebeș, M. Noua,etc) este simplă: Spitalul Județean din Reșița A REFUZAT să-și asume o locație pentru faza a doua a vaccinării, TOATE celelalte spitale din județ asumandu-și vaccinarea în etapa a doua în același loc în care s-a realizat faza întâi.

Îmi cer scuze reșițenilor pentru acest inconvenient, chiar dacă cei care l-au creat se află în altă parte. Sunt convins ca vom trece cu bine și această etapă și sper să ne întoarcem la viața de dinainte de pandemie, cât mai curând!„, explică primarul Ioan Popa pe pagina de facebook.

Începând de mâine se pot face programări şi la numărul de telefon 0355.080.242. Se pot programa doar persoanele din categoria de risc, prevăzute pentru vaccinare în etapa a II-a.

Se fac programări pentru săptămâna 25-30 ianuarie, în limita a 160 de locuri disponibile!