Primarul Ioan Popa îi provoacă pe reşiţeni să participe la viaţa oraşului

Reşiţenii sunt invitaţi joi, de la ora 16.30, la cinematograful Dacia, la o dezbatere cu primarul Ioan Popa pe marginea proiectului-pilot de bugetare participativă, în cadrul căruia pot decide ce investiţii vor fi derulate în oraş.

Cetăţenii sunt aşteptaţi până în 1 decembrie să depună proiecte de interes ce vizează două mari domenii – mobilitate şi amenajarea spaţiului public.

A. Mobilitate. Exemple de idei – amenajare de alei și de piste de biciclete, trotuare reabilitate, treceri de pietoni, creșterea gradului de accesibilitate pentru persoanele cu dizabilități, propuneri de zone cu restricții auto, îmbunătățiri la stații de transport public etc.

B. Amenajarea Spațiului public. Exemple de idei – spații verzi, locuri  de joacă, scuaruri, curți de școli, baze sportive, amenajări temporare la râu, evenimente în spațiul public, centre comunitare, pontoane, patinoar etc

Ulterior, proiectele eligibile vor fi supuse votului publicului, pe site-ul Primăriei Reşiţa, urmând ca în 31 ianuarie să fie desemnaţi doi câştigători. Bugetul total este de un milion de lei.

Intră pe platforma https://bp.primariaresita.ro/BugetareParticipativa/Home pentru a te informa si ulterior pentru a propune un proiect. Adună 30 de semnături din comunitate pentru a depune ideea ta de investiție publică.

Dacă valoarea unui proiect câștigător este sub valoarea de 500.000 de lei, municipalitatea își asumă să implementeze și următorul proiect sau următoarele proiecte ca număr de voturi, până la epuizarea bugetului disponibil.

Calendarul procesului de bugetare participativă

Depunerea proiectelor: 15 noiembrie –  1 decembrie 2023

-Promovarea etapei de colectare a adeziunilor pentru proiecte la nivel de cartier prin întâlniri organizate de cetățeni, dar și prin întâlniri facilitate de Consiliul Bugetării Participative;

-Depunerea propunerilor pe platforma online și la sediul Primăriei, pentru cetățenii care au nevoie de asistență;

Verificare proiecte depuse: 4 decembrie – 15 decembrie 2023

-Verificarea eligibilității și feedback pentru clarificarea și completarea și/sau corectarea propunerilor, soluționarea contestațiilor posibile privind eligibilitatea la dezbateri publice ale Consiliului Bugetării Participative;

Votare proiecte depuse: 10 ianuarie – 30 ianuarie 2024

-Votul pentru cele două categorii și publicarea listei cu proiectele câștigătoare;

-Realocarea eventuală a bugetului în ipoteza în care proiectele câștigătoare au o valoare mai mică de 500.000 lei

Afișarea rezultatelor: 31 ianuarie 2024

De același autor

Related Articles