Interesul pentru schemele de silvomediu de la APIA, ale primăriilor din Caraş-Severin, a crescut substanţial anul acesta.

Peste 10 primării din Caraş-Severin au depuş până în prezenţ solicitări la APIA privind schemele de ajutor de stat în măsurile de silvomediu şi de conservare a pădurilor. Directorul APIA, Dumitru Stepanescu, a precizat pentru Radio Reşiţa că, anul trecut doar primăria Bănia a avut depusă o solicitare, iar acum sunt interesate 11 consilii locale, termenul limită cu penalizări fiind data de 14 iunie. Sprijinul financiar se acordă anual ca sumă fixă pe hectar în baza unui angajament pentru o perioadă de 5 ani şi cuprinde două pachete individuale: asigurarea zonei de linişte pentru care beneficiarul primeşte 38 de euro pe an şi pe hectar şi utilizarea atelajelor la colectarea lemnului din rărituri, în valoare de 137 de euro pe an şi pe hectar.

Dumitru Stepanescu – director APIA Caraş-Severin

Dumitru Stepanescu a mai spus că, suprafaţa minimă pentru care se poate încheia un angajament este de 100 de hectare, iar solicitanţii trebuie să aibă amenajamentul silvic întocmit la zi. Micii beneficiari, care nu întrunesc suprafaţa minimă de pădure au posibilitatea accesării schemei de stat şi în urma asocierii.

Sursa foto: lumeasatului.ro