Primăria Băile Herculane solicită licență de explorare a zăcămintelor si izvoarelor de pe raza orașului

Săptămâna trecută, mai multe hoteluri, pensiuni şi baze de tratament din staţiunea Băile Herculane au rămas fără apa minerală terapeutică după ce Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale a retras licenţa de concesiune a acesteia.

Primarul orașului – stațiune, Cristian Miclău a declarat pentru Radio Reșița că a solicitat obținerea licenței de explorare a zăcămintelor și izvoarelor de pe raza orașului:

”Recent am avut o serie de discuții cu operatorii din turism din oraș, care au reclamat lipsa accesului la apa termală necesară pentru diverse proceduri medicale. Această problemă afectează semnificativ industria turismului din zonă, care se bazează pe atragerea turiștilor interesați de beneficiile terapeutice ale apei termale.

Pentru a găsi o soluție la această problemă, am mers la București pentru a discuta cu toți factorii implicați. Am solicitat obținerea licenței de explorare a zăcămintelor și izvoarelor de pe raza orașului Băile Herculane. În perioada imediat următoare, vom elabora documentația necesară pentru obținerea acestei licențe.

Ca soluție de compromis, cei de la ANRM ne-au informat că operatorii din turism care doresc să beneficieze în continuare de apa termală terapeutică pot apela la patru licențe de exploatare existente, de unde se pot aproviziona.

Un exemplu relevant este izvorul Decebal din Parcul Vicol, care are un debit de zece metri pe secundă. În prezent, proprietarii care exploatează acest izvor folosesc doar doi metri pe secundă, ceea ce înseamnă că diferența de opt metri pe secundă poate fi furnizată altor operatori din zona complexelor hoteliere.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

De același autor

Related Articles