Primăria Arad reziliază contractul cu firma DD Chim Hunedoara care se ocupa de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare în municipiu

Primarul Aradului, Călin Bibarţ, a dispus rezilierea contractului cu societatea hunedoreană care se ocupa de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare în municipiu. Decizia a fost luată după problemele care au apărut la liceul german.

Bibarţ susţine că nu doreşte să mai aştepte rezultatele anchetei, întrucât efectele s-au văzut deja: zeci de elevi au ajuns la spital, mulţi necesitând chiar internarea. Prin urmare contractul cu DD Chim Hunedoara va fi reziliat şi va fi organizată o nouă licitaţia pentru atribuirea contractului.

Având în vedere problemele apărute la Liceul German în urma serviciilor de dezinsecţie prestate de respectivul operator şi luând în considerare faptul că aceeaşi firmă este responsabilă cu dezinsecţia şi deratizarea la nivelul întregului municipiu, am decis să punem capăt acestui contract. Nu mai aşteptăm rezultatele niciunei anchete. Neglijenţa de care au dat dovadă cei care au prestat acest serviciu, se plăteşte din punctul de vedere al administraţiei locale arădene, cu rezilierea contractului. Sănătatea oamenilor este mai presus de orice anchetă!„, a declarat primarul Călin Bibarţ.

Cazul de la liceul german este în continuare anchetat de Poliţie, ISU şi de Avocatul Poporului.